Limburgs dialect in Woord en Zang

Op 19, 20, en 21 april 2024 vinden drie unieke Limburgs-dialectavonden in ‘Woord en Muziek’ plaats in de Kopermolen Vaals. Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 | CCK’74 Vaals heeft de handen ineen geslagen met Dialectgroep Veldeke ‘um Mamelis’ om de meest mooie en bekendste Limburgse muzikale nummers in Vaalser of regio dialect, zoals bijvoorbeeld ‘De Heemetsjtad’ ‘ de Bank’ en het bekende ‘Wied es de Windj’ maar ook ‘Mie Vielle’ met solistische medewerking en instrumentaal begeleid door accordeon, dwarsfluit en piano wederom voor het voetlicht te brengen.

De muzieknummers zullen afgewisseld worden met interessante dialectvoordrachten, uitspraken en komische vertellingen door de professionele vertellers van Veldeke. Daarnaast zal het bekende muzikale duo Paul van Loo en Ivo Rosbeek hun bekendste tophits ten gehore brengen. Denk maar aan o.a. `t Is nog noëts zoë donker geweës’ en ‘Wie inne voëgel’. Waarlijk een unieke avond waar u volop kunt genieten van wat Vaals en de regio te bieden heeft aan muzikale kleinoden en interessante dialect-voordrachten. Dat het hierdoor promoten en stimuleren van Völser en Limburgse regiodialecten een belangrijke drijfveer is voor de organisatie staat buiten kijf.

De uitvoerings-data zijn vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 april 2024. Ons advies: koop tijdig uw toegangsticket, want vol=vol en u wilt dit toch zeker niet missen. De aanvangstijd is vrijdag en zaterdag om 20.00 uur, op zondag vanaf 14.00 uur. Toegangskaarten à 10,00 verkrijgbaar bij Gouders Slijterij Koperstraat 13 en Melvana’s Readshop Maastrichterlaan 78, Vaals. U kunt ook telefonisch reserveren 06 53976172. Alle voorstellingen zijn uitverkocht!

Dialectissimo Veldeke