Tsiel zingt "Wied es de Windj"

Op zoek naar nieuwe zangers: Studenten

Het werven van nieuwe leden is en blijft een belangrijk onderwerp op de agenda van het koor. Nieuwe en vooral jonge zangers zijn van essentieel belang om een langdurig voortbestaan van het zangkoor te garanderen. Om die reden richt het nieuwe initiatief van het koor zich op een groeiende gemeenschap van jonge mensen in Vaals; de studenten van “Katzensprung“.

Lees meer

Tsiel zingt voor Wonen Limburg

Op vrijdagavond 9 maart jl. verzorgde ons ensemble Tsiel een optreden bij Wonen Limburg in Roermond. Limburgs grootste woningcorporatie sloot die avond een project af dat de recente ingrijpende veranderingen, ten gevolge van de herziene Woningwet, in de organisatie doorvoerde. Geheel in het teken van de verbondenheid van de corporatie met onze provincie bestond het repertoire van Tsiel voornamelijk uit Limburgse liederen.

Lees meer

Op bezoek bij Nederlands oudste koor

Maandag 12 februari 2018 stond een kleine delegatie van KMK Cecilia op de stoep bij het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap. Het oudste mannenkoor van Nederland opgericht in 1830. Dus zeven jaar ouder, dan onze Cecilia.
In hun eigen repetitiegebouw "Het Gebouw" uit 1914, overhandigde onze voorzitter John Schwanen onze prachtige nieuwe brochure "1837 tot 180 jaar later", met artikelen die in het kader van het ons 180-jarige jubileum verschenen zijn, aan een vertegenwoordiger van het Haarlemse koor.

Lees meer

Kom zingen bij KMK Cecilia!

KMK Cecilia 1837 Vaals: daar moet je gewoon bij zijn!
We maken prachtige muziek voor ieders oor, van klassiek en religieus tot modern. En we zijn op zoek naar jou!

Lees meer

Requiem voor Auschwitz

Poster Requiem voor Auschwitz 225Herdenkingsconcert onder auspiciën van het 4 en 5 mei Comité Heerlen.

Dit jaar staat een uitzonderlijk werk op het programma van het jaarlijkse Herdenkingsconcert. De Heerlense Oratoriumvereniging voert i.s.m. Koninklijk Mannenkoor Cecilia Vaals 1837 het Requiem voor Auschwitz (2009) van de Limburgse Sinti componist Roger Moreno Rathgeb op.

Lees meer

Limburg, mijn heerlijk land

Limburg, mijn heerlijk landDe CD "Limburg mijn heerlijk land" is al jaren enorm populair.
Met grote regelmaat zijn tracks van deze CD op de radio te horen.
De liedteksten zijn gratis te downloaden.

Cadeautip: Bestel hier de prachtige CD "Limburg, mijn heerlijk land".