1 Jaar Corona ...

Ook ons Federatiekoor ontkomt nog steeds niet aan de beperkingen die zijn opgelegd vanwege het coronavirus. Sterker nog, alles wijst erop dat wij met de koorzang helemaal achteraan bungelen voor zover veiligheid en voorschriften aan de orde zijn. U, onze luisteraar, zult nog even geduld moeten oefenen voordat U weer kunt genieten van een majestueuze 4-stemmige Hoogmis, een sfeervol Kerstconcert of een andere hoogstaande uitvoering. 

KMK CORONATIJD ZoomInmiddels missen wij zelf de persoonlijke contacten met u, onze toehoorders, met uw aanwezigheid tijdens uitvoeringen en de vele enthousiaste reacties. Wij zijn dankbaar dat velen ons in deze moeilijke tijd blijven steunen.
Ondanks alle beperkingen zijn we achter de schermen druk doende met repeteren via Zoom om, zodra het weer mogelijk is, in het openbaar te kunnen optreden.
We hopen dat we dit jaar eindelijk weer de mogelijkheid
krijgen om onze jubilarissen “in het zonnetje” te zetten, om het traditionele kerstconcert uit te voeren, maar ook om de Heilige Missen in Vaals en Lemiers weer te mogen opluisteren.
Zoals bekend zal de KMK/CCK’74 Federatie op 19 juni 2022, het jaar waarin het Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 Vaals 185 jaar bestaat, de Krönungsmesse van Mozart ten gehore brengen in de St. Pauluskerk in Vaals. Inmiddels zijn we gestart met het instuderen van dit geweldige meesterwerk voor solisten, koor en symfonieorkest, alles onder de bezielende leiding van onze dirigent Emmanuël Pleijers.
Naast deze uitvoering zullen in het verlengde hiervan in het zelfde weekend nog verdere muzikale hoogstandjes en feestelijkheden in cultureel centrum de “Kopermolen” en de St Pauluskerk plaatsvinden, waarbij het Vaalser verenigingsleven en de bevolking nauw betrokken zullen gaan worden.
Ondanks het feit dat fysieke repetities nog niet mogelijk zijn, weet onze dirigent zijn mannen zelfs thuis, achter de computer te enthousiasmeren, getuige de vele aanwezigheid van zoveel zangers in “thuisquarantaine” op de wekelijkse repetitie avond.
Inmiddels hopen wij u zo spoedig mogelijk weer te mogen ontmoeten.

Hou Vols en blijf gezond!

Bekijk hier onze flyer