Roger Deckers' Coronaconcertjes

Roger Deckers' CoronaconcertjesBariton Roger Deckers (66), die naast bij het Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 Vaals o.a. ook voor Opera Zuid zingt, heeft het plan opgevat om in Vaals Coronaconcertjes te verzorgen. Op 1e paasdag zondag 12 april tussen 11.00 en 17.00 uur zal hij op diverse locaties in de gemeente Vaals, zoals op het Willem-Alexander- en Julianaplein, te zien en te horen zijn. Aansluitend is er om 14.30 uur een open-air mini-concert bij Zorgcentrum Langedael. Uiteraard alles met inachtname van de belangrijke Corona-maatregelen.

Dit in navolging van Roger's initiatief om in Maastricht een aantal mini-Coronaconcertjes te verzorgen. Vanuit de binnentuin van het appartementencomplex Sonneville aan Avenue Céramique brengt Roger Deckers namelijk sinds woensdag 25 maart elke avond klokslag zes uur zo’n vijf liederen ten gehore. Zoals ‘O sole mio’, aria’s uit ‘La Traviata’. Maar ook ‘My way’ van Frank Sinatra, ‘Laat me’ van Ramses Shaffy, en ‘Imagine’ van John Lennon staan op het repertoire.

Als Roger zich met versterker en microfoon opstelt in de tuin, verzamelen zich tientallen medebewoners op balkons of achter de ramen. Sommigen nemen op het terras van de binnentuin plaats. „We zien hier elke dag naar uit. Het geeft niet alleen afleiding, het is ook ronduit prachtig.”, aldus een bewoonster. Ook voorbijgangers komen op het gezang af. Deckers: „Mensen die bij de bushalte staan te wachten. Of mensen op straat die stil blijven staan. En ze houden netjes afstand van elkaar.”

Zijn dagelijkse optreden is ontstaan na de oproep van burgemeester Annemarie Penn van Maastricht die zondag 22 maart inwoners vroeg "Ode an die Freude" ten gehore te brengen. Deckers: „Ik zong toen vanaf mijn balkon. Mijn buren vroegen of ik daar mee door wilde gaan. Na enkele dagen ben ik toen naar de tuin verhuisd, voor een beter geluid. Ik blijf ermee doorgaan zolang men het leuk vindt.”

En nu zal Roger Deckers ook Vaals laten genieten van zijn mini-Coronaconcertjes, maar vooral om de bewoners in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken.

Hier is de planning van Rogers Corona-Concertjes:
11.00 uur aan de Gau/von Clermontplein
11.30 uur Seffenterstraat/Arienstraat
12.00 uur Jehl/Tentstraat
12.30 uur Alexanderplein/Zera
13.00 uur Obelisk/Clarissensstraat
13.30 uur Julianaplein
14.30 uur Langedael
15.30 uur Lemiers WoZoCo
16.30 uur Vijlen WoZoCo
(onder voorbehoud vanwege de weersvoorspellingen)

Coronaconcertjes