Eerste gezamenlijke concert federatiekoor

Zaterdag, 22 juni jl. was het eerste buitenlands concert van de Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 Vaals KMK/CCK 74 Federatie. Weliswaar bijna een thuiswedstrijd! Gezongen werd in de Aula Carolina, gelegen aan de Pontssrasse te Aken. Het optreden ter gelegenheid van onze deelname aan de “Internationale Chorbiennale 2019” duurde ongeveer 45 minuten. Bijna 90 koren uit Aken en de Euregio verzorgden op diverse locaties in de stad uitvoeringen.

Het concert stond onder leiding van onze dirigent Emmanuël Pleijers. Voor hem was het ook spannend of het gevarieerde programma zoals gerepeteerd voor dit concert aan de verwachtingen voldeed. Aan de vleugel zorgde onze vaste pianist Paul Huijts voor de muzikale begeleiding.
Het koor trad onder meer op met ons eigen ensemble “Tsiel” en met ondersteuning van de zangers en zangeressen van de HOV (Heerlense Oratorium Vereniging). Deze vereniging kennen wij van gezamenlijke optredens in de schouwburg in Heerlen in de afgelopen jaren.
De zaal was helemaal gevuld, waaronder ook familie en vrienden van het koor zelf. Het publiek waardeerde het gevarieerde programma, welk bestond uit klassiek en moderne werken. Een langdurig applaus was het resultaat. Het federatiekoor gaf er blijk van mooie en zuivere muziek te kunnen maken, hetgeen perspectief biedt voor de toekomst. Ook ons ensemble Tsiel gaf met “Veronika der Lenz ist da” en het “Sentimental Journey” blijk van een groei van samenzang en mimiek. Het koor, met onze solist Marcel Wolff (bariton), maakte het publiek enthousiast met “Der kleine Teddybar” en vervolgde haar optreden met “Tebe Pojem” (Dimitri Bortniansky, arr. Fer Frings), “Les Martyres” (Charles Gounod) en het “Benedictus” (Karl Jenkens). Dit laatste nummer werd uitgevoerd samen met de HOV en bezorgde het publiek menig kippenvel-moment.
Al met al was het een geslaagd concert, hetgeen later nog werd bevestigd door de dirigent zelf en menig toehoorders.
DQ