Een en een is één...

Kennisgeving - Tijdens de jaarvergaderingen van CCK '74 Lemiers en KMK Cecilia1837 Vaals is besloten dat beide mannenkoren vanaf 1 maart 2019 nauw gaan samenwerken in een federatie. Met andere woorden: CCK '74 en KMK 1837 blijven zelfstandige verenigingen, maar er is gekozen voor gezamenlijke repetities en gezamenlijke uitvoeringen onder één dirigent. Kleinere uitvoeringen zoals bijvoorbeeld requiemmissen zullen gestalte krijgen vanuit een kleinkoor, samengesteld door zangers van beide koren.

KMK KENNISGEVING FEDERATIE siteDe verenigingen hebben deze stap ondernomen, om hun doelstelling het zingen in verenigingsverband en in stand houding van de mannenkoor muziekcultuur, ook voor de toekomst te kunnen waarborgen.

Voor het definitief besluit werd genomen, mochten de koren al een jaar samenwerken bij diverse repetities en uitvoeringen. Beide verenigingen kijken vol tevredenheid terug op deze muzikale en vriendschappelijke "proefperiode", welke nu resulteert in een federatie van beide mannenkoren.

Vol vertrouwen kijken de besturen van Lemiers en Vaals naar de toekomst, daar door het vormen van deze federatie voor het behoud van beide koren een vaste basis werd gevonden, voor een verder decennialang handhaven en uitvoeren van mannenkoormuziek.

Klik hier of op de afbeelding om de pfd-versie van dit artikel te bekijken.