Jubilarissen in het zonnetje gezet

Zondag 23 november jl. werden de 8 jubilarissen van KMK Cecilia, op deze zonnige zondag in november, letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet.

De dag begon met een feeststoet, waarbij de jubilarissen, het koor en zustervereniging Kon. Harmonie St. Caecilia 1836, richting een bomvolle St. Pauluskerk trokken.


De twee Cecilia-verenigingen luisterden samen de deze plechtige hoogmis op, waarin het koor de "Deuxième Messe Solenelle de Sainte Cécile" van Charles Gounod zong.
Een van de hoogtepunten was een optreden van John Bröcheler en zijn twee schoonbroers Theo Valkenberg en Rainer Fielitz (alle drie jubilaris), begeleid door het koor. Zij zongen een passage uit "Frau ohne Schatten" van Richard Strauss, waarin een brug wordt geslagen van het hier naar het hiernamaals. Hetgeen heel toepasselijk symbool staat voor de verbinding met al die zangers en musici die ons voor zijn gegaan.

Na afloop van de mis ging de feeststoet onder een stralend zonnetje richting verenigingslokaal.
Het Ceciliafeest kon beginnen. Maar niet voordat alle jubilarissen uitgebreid gehuldigd waren en een lange rij van verenigingen, vrienden en bekenden de jubilarissen hadden gefeliciteerd.

Kijk op onze Facebook-pagina voor een foto-impressie.

Jubilarissen 2014