Jubilarissen van KMK Cecilia 1837

Het Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 Vaals viert op zondag 15 mei haar jaarlijks jubilarissen-feest.
Onder muzikale begeleiding van De Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals gaat het koor vanaf het verenigingslokaal Café-restaurant Suisse naar de St. Pauluskerk.

Om 11.15 uur is een plechtige eucharistieviering in de St. Pauluskerk in Vaals voor de 7 jubilarissen zijnde; Marcel Wolff, 25 jaar lid, Alois Meesters en Wil Rademakers, beiden 40 jaar lid, Bert Delnoije‚ Wiel Vluggen en Lou Labriaire, allen 50 jaar lid en Hans Prange 70 jaar lid.

Tijdens deze heilige mis zingt het koor, samen met het Mannenkoor CCK’74 in federatie onder leiding van dirigent Emmanuël Pleijers de Deuxième Messe pour les sociétés chorales van Charles Gounod.

Na afloop van de heilige mis gaat het koor terug naar het verenigingslokaal waar de interne huldiging van de jubilarissen zal plaatsvinden.

De receptie is van 15.00 tot 16.00 uur, eveneens in Café-restaurant Suisse aan de Maastrichterlaan 63 in Vaals en is voor iedereen die de jubilarissen wil feliciteren, vrij toegankelijk.
Bestuur Koninklijk Mannenkoor
Cecilia 1837 Vaals
J. Leenders, secretaris

JUBILARISSEN UITNODIGING 2022

 

DE JUBILARISSEN:

Marcel Wolff 25-jarig jubileum
1e Bas (bariton) Marcel Wolff is vanaf 1994 lid van het koor. Als Vaandeldrager, - ook in weer en wind,- heeft Marcel een “gewichtige” taak, met name tijdens de processies. Deelname aan de Holzetter Bronk trok Marcel over de streep. Hij neemt inmiddels diverse solistenrollen voor zijn rekening. Daarnaast is hij de man die de koorsite van het koor beheert en up to date houdt. Alle informatie die voor de leden en externen onmisbaar is, is op de site te vinden. Marcel heeft diverse bestuursfuncties bekleed en was lid van de muziekcommissie.

Alois Meesters 40-jarig jubileum
1e Tenor Alois Meesters is vanaf 1980 lid van het koor. Een tenor die graag van zich laat horen. Zeg je Meesters, dan zeg je “de Zenger". Ze waren met 4 broers, de “4 tenoren”. Behalve het serieuzere werk was Al een van de aandrijvers van de carnavalsavonden met de partners. Hij kan hier veel smakelijke verhalen over vertellen.

Wil Rademakers 40-jarig jubileum
1e Tenor, Wil Rademakers is vanaf 1983 lid van het koor. Hij is tevens penningmeester van het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Gregorius Vijlen, waar hij uiteraard ook zijn stem bij
de eerste tenoren laat horen.

Bert Delnoije 50-jarig jubileum
1e Tenor, Bert Delnoije is vanaf 1971 een enthousiast en trouw koorlid. Bert heeft 5 dirigenten zien komen en gaan. Vol trots kan hij vertellen over de periode van de “Naasse".
Samen met zijn kompanen, Joep Gillissen en John Brauers hebben zij menige avond de boel aangezwengeld. Bert heeft dan ook vaak “Heimweh” naar die tijd, maar blijft uiteraard een enthousiast koorlid.

Lou Labriaire 50-jarig jubileum
2e Tenor, Lou Labriaire is vanaf 1971 lid van het koor en bekleedt sinds 2000 tot heden meerdere bestuurslidfuncties. Lou is liefst 6x als bestuurslid herkozen, hetgeen genoeg zegt over zijn functioneren als bestuurslid. Op dit moment vervult hij de functie van archivaris / bibliothecaris. Naast deze officiële functies was Lou samen met zijn echtgenote verantwoordelijk voor de traditionele erwtensoep-avond. Tegenwoordig stuurt hij samen met zijn echtgenote de verjaardagskaarten naar de koorleden.

Wiel Vluggen 50-jarig jubileum
1e Tenor, Wiel Vluggen is vanaf 1969 lid van het koor en 25 jaar bestuurslid waarvan 22 jaar penningmeester. In 2011 werd Wiel benoemd tot Erebestuurslid.
De lijst van activiteiten waaraan Wiel als bestuurder mede heeft leiding gegeven is indrukwekkend en te lang om hier weer te geven.
Nog steeds is Wiel regelmatig de vraagbaak van het bestuur, gezien zijn jarenlange bestuurservaringen.
Wiel was mede organisator van concertreizen, o.a. naar Wenen, Praag, Bodensee en Rome. Als penningmeester was hij betrokken bij de oprichting van de vriendenclub Les Amis de Cécile. En niet te vergeten bij de productie van diverse L.P. — C.D.’s.
Voor zijn vele verdiensten werd hij in 2012 benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hans Prange 70-jarig jubileum
2e Tenor, Hans Prange is vanaf 1951 lid van het koor en in 2004 benoemd tot Erelid.
Een bescheiden en trouw koorlid, die de afstand van zijn woonplaats Schin op Geul naar de wekelijkse repetitie in Vaals als vanzelfsprekend beschouwde.
Er is een lange verbintenis met de familie Prange en het koor. Zijn neef Mathieu was gedurende vele jaren dirigent, organist en componist van diverse muziekstukken voor het koor.