2017 hét Cecilia-jaar (deel 4)

180 1Het Koninklijk Mannenkoor
 Cecilia 1837 Vaals viert dit jaar haar 180-ste oprichtingsjaar.

STEMMEN VAN NEERLANDS TOP

Tijdens een interview in 1971 van voormalig dirigent Ger Withag † destijds tevens dirigent van Mannenkoor St. Lambertus Kerkrade en Mannenkoor Venlona Venlo bij radiozender Regionale Omroep Zuid, werd hem de vraag gesteld welk van zijn drie koren kwalitatief het beste ensemble was. Withag antwoorde wijselijk en ging niet in detail op deze vraag in, maar liet zich wel ontvallen “ik weet wel welk koor de mooiste koorklank heeft, dat is Vaals”. Tja, wat is er toch met het timbre c.q. kleur van de stem van de Vaalsenaar. Ligt het aan het gesproken dialect, de ligging van Vaals midden tussen drie landstalen, of zijn er mogelijk nog andere verklaringen? Eventuele wetenschappelijke argumenten (als die bestaan) laten we gaarne aan deskundigen over. Vaals kan zich gelukkig prijzen met een keur aan professionele en amateurzangers c.q. solisten.

Lees meer

IL VIAGGIO

BELCANTO CONCERT - 30 JAAR VOCAAL TOTAAL

Op zaterdag 28 oktober zorgt Vocaal Totaal o.l.v. Annemie Vallino-Ravetta als afsluiting van hun jubileum-festival-jaar voor een ‘Grande Finale’ in de vorm van een opera-belcanto concert in de Schouwburg De Domijnen te Sittard. Het Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 zal haar medewerking verlenen aan dit concert.

Lees meer

2017 hét Cecilia-jaar (deel 3)

180 1Het Koninklijk Mannenkoor
 Cecilia 1837 Vaals viert dit jaar haar 180-ste oprichtingsjaar.

In een gesprek met onze dirigent Emmanuël Pleijers thuis in zijn huidige woonplaats Plombières België, blijkt dat ik een veelzijdige gesprekspartner tegenover mij vind. Veelzijdig als musicus die ook een scala aan andere vaardigheden beheerst. Het accent ligt uiteraard op de muziek in al zijn facetten en vormen.

Lees meer

Breng met ‘Les Amis’ een bezoek aan Abdij Rolduc

Beleef op 16 juni a.s. een interessante middag en breng met Les Amis de Cècile een uitgebreid bezoek aan de Abdij Rolduc in Kerkrade. Abdij Rolduc is het grootste abdijcomplex van de Benelux en bijzonder bezienswaardig. Met een terugblik op het rijke verleden van de Abdij wordt voor u iets van het rijke kloosterleven tot leven gewekt.

Lees meer

De nieuwe Cecilia-wijnen zijn binnen!

Pinède ‘Cecilia 1837’ - Twee voortreffelijke Franse wijnen

In navolging van de succesvolle wijnacties in 2012 en 2016 mag het Koninklijk Mannenkoor 1837 Vaals u nu weer met gepaste trots twee voortreffelijke wijnen presenteren.

Wijnen die u door hun kwaliteit en karakter ongetwijfeld zullen bekoren:

  • fris fruitige witte droge Grenache/Viognier uit 2015
  • heerlijke droge rode Merlot wijn uit 2015

Lees meer

Jubileumviering en erepenning Vaals

Zondag 28 mei 2017 was het dan eindelijk zover. Na de vele aankondigingen over de festiviteiten rondom de jubilarissen en de prachtige artikelen van burgemeester R. van Loo en pastoor Broekhoven over de historie van het koor, werd niet alleen de 180ste verjaardag van het koor gevierd, maar werd ook een 7-tal jubilarissen in het zonnetje gezet.

Lees meer